Na een veeeeeeel te lange periode waarin het organiseren van activiteiten door alle Corona ellende niet toegestaan danwel niet risicoloos was hebben we vandaag eindelijk weer eens een HSV dag op Toms Creek kunnen organiseren. We hebben hierbij gekozen voor (zalm)forel vissen voor iedere liefhebber die lid was van onze vereniging en vissen op de Avonturenvijvers voor onze jeugd. De weersvoorspellingen waren fantastisch en dat is altijd wel een heel prettig vooruitzicht. Natuurlijk zijn sportvissers echte bikkels (we vissen immers ook in de regen toch?) maar een zonnetje en een aangename temperatuur voegen toch zeker wel iets toe.

Speciaal voor de vliegvissers hadden we in de ochtend vijver 1 afgehuurd. Geheel volgens de verwachtingen kwam er een beperkt aantal liefhebbers maar ze hadden wél de ruimte om lekker hun ding te doen zonder steeds om zich heen te moeten kijken om te voorkomen dat er ergens een pet of een jas gehaakt werd.

Daarnaast werd in de ochtend ook zalmforelvijver 3 afgehuurd, deze was wel geheel bezet door liefhebbers en gevuld met zeer mooie zalmforellen. Er werd goed gevangen, alle deelnemers hadden ook deze keer weer vis in de koelbox en dat is natuurlijk wel het allerleukst!

Maar naast het forelvissen hadden we ook weer twee Avonturenvijvers afgehuurd, de bijzonder mooie hoeveelheid aanmeldingen noopten ons er echter toe om er ook nog een 3e bij te huren. Nou is een vijver afhuren niet het moeilijkste, het vinden van vrijwilligers die hier hun vrije ochtend aan willen besteden is soms net even nog iets moeilijker maar een 2-tal oproepen op onze FB pagina volstond om voldoende ondersteuning voor de kinderen te vinden. Eigenlijk zijn deze vrijwilligers allemaal toppers en de fundering van een goedlopende hengelsportvereniging. Nogmaals dank voor jullie inzet en het was fijn om te horen dat jullie het ook erg leuk vonden!!

De kinderen arriveerden allemaal keurig op de afgesproken tijd en plek. Allemaal mochten ze na het aanmelden aangeven welke consumptie ze gaandeweg de morgen op de stek wilden ontvangen waarna ze een hengel kregen en Marco ze naar de juiste vijver verwees. Daar stonden de vrijwilligers met het aas al te wachten en dus konden de kinderen snel van start gaan!

Langzaam maar zeker werden alle stekken bezet en al snel waren alle kinderen onder het toeziend oog van hun begeleider(s) daadwerkelijk aan het vissen. Het zag er allemaal weer ouderwets gezellig uit, heerlijk dat dit toch weer mogelijk is en heerlijk dat het enthousiasme onder de jeugd groter is geworden dan voorheen. Weg van de computer en lekker naar buiten, allemaal toppertjes zijn het.

Het liep weliswaar niet meteen storm met de vangsten, maar her en der kwamen de aanbeten en sommige kinderen wisten ook al snel zo’n enorme steur te landen. Met de hulp van de begeleiders en de vrijwilligers werden ze snel onthaakt waarna ze op de foto konden voordat ze soepeltjes weer werden teruggezet. Hieronder zie je een compilatie van de vangsten die ik van diverse deelnemers en vrijwilligers heb ontvangen.

Al met al was het voor iedereen weer een bijzonder leuke dag, dat moeten we misschien maar snel nog een keertje doen ……..

Tot slot nog 2 filmpjes:

.