**Geannuleerd ivm Corona. Nieuwe datum volgt
Op zaterdagmiddag 14 maart gaan we iets nieuws doen: forelvissen met onze jeugd op een forelvijver bij Toms Creek in Lelystad. Natuurlijk leren we jullie altijd om voorzichtig met gevangen vis om te gaan en deze altijd weer heel voorzichtig terug te zetten, bij het forelvissen gaat dat anders. Deze vissen zijn speciaal gekweekt voor consumptie, gevangen vis mág niet worden teruggezet maar verdwijnt in de pan, rookoven of gewoon op de BBQ. Verse vette vis is supergezond, dus daar is verder niks mis mee.

Wat gaan we precies doen? We verzamelen zaterdag om 12:00 uur bij Toms Creek in Lelystad in de ruimte achter de receptie en zullen jullie eerst wegwijs maken in het vissen op forel. Welke materialen, welk aas (al het aas wordt weer beschikbaar gesteld door Raven Fishing) en welke technieken heb je daarvoor nodig? Het is echt niet moeilijk en je zal zien dat, wanneer iedereen met hengel, aas en de opgedane kennis naar de waterkant gaat, de resultaten niet zullen uitblijven. Uiteraard zijn er genoeg vrijwilligers om je te helpen waar nodig, maar ouders of verzorgers mogen je ook gewoon helpen natuurlijk. Ze mogen alleen niet zelf vissen, het is en blijft een jeugdmiddag.

Zelf iets meenemen? Dat is niet nodig hoor, wij regelen alles en deelname is natuurlijk weer gratis!

Gevangen vis wordt op de stek opgehaald en vervolgens worden ze in de keuken bereid, want ……. na afloop, naar verwachting rond 16:00 uur, kan je, maar alleen als je dat wilt, een kijken hoe zo’n gerookte forel nou smaakt. Liever niet proberen? Geen nood, er is ook patat en een snack voor je aanwezig hoor.

Lijkt het je leuk en wil je graag meedoen? Dat kan, stuur dan even een berichtje naar jeugd@hsvalmere.nl om je aan te melden. Geef ook even door of je een vriendje of vriendinnetje meeneemt. Mocht hij of zij geen lid zijn, dan kan je dat via deze link heel simpel gratis in orde maken.

Dusssss……. wat houdt je tegen??