DSC_0661

Vandaag was het weer tijd om weer eens lekker een dagje met zijn allen te gaan vissen. Opnieuw was het een mooie dag en we hadden een hele mooie plek in ‘Tussen de Vaarten’ gevonden. Er was vanaf het moment dat we begonnen met opbouwen al veel belangstelling van buurtbewoners en dat is de hele ochtend niet veranderd. Leuk om te zien en te horen dat de mensen in de buurten waar we vissen geïnteresseerd zijn en graag willen weten wat we doen.

Dit keer is er zelfs op Facebook over ons gesproken door mensen die het leuk vonden om te zien en ook vonden dat er in hun buurt op die mooie vijver veel vaker activiteiten georganiseerd moeten worden. Super leuk om te lezen, we hopen dat we degelijke reacties nog veel vaker gaan krijgen.

01

Dan nu over het vissen. Het was een leuke dag, iedereen was weer ruim op tijd aanwezig en daarom konden we snel beginnen aan deel 1 van deze dag. In dit deel hebben gewerkt aan de competitie. Het was weer spannend maar al snel werd het duidelijk waar de vis werd gevangen, op beide kopstekken werd duidelijk meer gevangen. Daardoor was het ook al snel duidelijk dat hier het gevecht plaatsvond om de eerste, tweede en derde plaats voor vandaag.

02

Halverwege deel 1 is door Kian een grote Brasem gevangen van maar liefst 50 cm! Hierdoor nam Kian voor de dagcompetitie gelijk de leiding. Beau en Nina kwamen nog wel erg dichtbij omdat Kian tegen het einde van de wedstrijd toch minder wist te vangen.

 

Tijdens de pauze hebben we dit keer de prijsuitreiking gedaan, hier werd duidelijk dat beide dames het niet meer hebben kunnen winnen van Kian. Kian was de dagwinnaar maar ook nog eens de nieuwe leider in het klassement van de grootste vis. Dat is nog eens spijkers met koppen slaan! Goed bezig Kian.

04

Ook moet gezegd worden dat Beau en Nina weer van zich hebben laten horen. Nina wist de 2e plaats te veroveren en Beau is vandaag derde geworden. Daarmee hebben ze de winnaars van dag 3 toch mooi achter zich gelaten. Keep on going ladies!!

Hieronder nog even het klassement van de grootste vis met de nieuwe nummer 1. De volgende jeugddag ga je de vissen die je vangt zelf onthaken. Daar gaan we in ieder geval aan werken.

1. Kian – Brasem – 50 cm
2. Owen – Brasem – 47,5 cm
3. Sjoerd – Karper – 47 cm

03

Voor de pauze hebben we onze spullen opgeruimd om daarna verder te gaan met deel 2 van de ochtend. Na een hapje en een drankje zijn we gestart met de workshops. We hebben ons verdeeld in 4 groepen. De groepjes rouleerden naar de plekken waar de verschillende onderdelen van het karpervissen werden uitgelegd en waar volop ruimte was voor alle vragen.

Rob en Harry hebben vandaag hun materiaal van stretcher tot voerboot volledig uitgestald voor jullie. Ook hebben ze allebei hun lijnen uitgevaren in de hoop jullie nog het geluid van een op hol geslagen beetmelder te laten horen en een mooie karper te kunnen laten zien. Helaas is dat niet gelukt maar die beetmelders hebben jullie ondanks dat allemaal gehoord. Als je nu zelf gaat vissen met beetmelders zorg er dan wel voor dat ze niet op een te hoge volume stand staan. Zeker als je in de woonwijken vist. Als je daar goed op let ontstaat er geen overlast en kun je lekker vissen op je favoriete stekken in jouw wijk. Wilco en Don hadden vandaag het penvissen voor hun rekening genomen, ook dit was een leuk onderdeel en het was ook leuk om te zien en te horen wat ze allemaal aan jullie te vertellen hadden.

05

06

07

08

We zien jullie graag zaterdag 30 mei allemaal weer terug. Zaterdag 30 mei is een speciale dag, het is dan namelijk de “Nationale Hengeldag”. Reden voor de vereniging om een grote manifestatie te organiseren waar alle commissies van de vereniging een bijdrage aan leveren. De manifestatie vindt plaats in Almere Buiten aan het einde van de Sportlaan ter hoogte van de Buitenboys. Dit is aan de rand van de Landgoederenbuurt.

Deze manifestatie zal voor onze groep ook weer een ochtend duren, wij starten om 09:30 uur en eindigen rond 12:30 uur. We gaan met alle jeugdleden in ieder geval vissen voor de competitie en gaan samen een kijkje nemen bij alle andere commissies. Kortom dit belooft een hele leuke dag te worden! Ennnn ……… we hebben nog een smakelijke verrassing voor jullie ook!!

Een goede vangst en tot zaterdag 30 mei!

Arnold Baas, Rob Kooiman en alle andere vrijwilligers
Jeugdcommissie HSV Ons Genoegen-Almere

 

4e dag 01

4e dag 02

4e dag 03

4e dag 04

4e dag 05

4e dag 06

4e dag 07

4e dag 08

4e dag 09

4e dag 10

4e dag 11

4e dag 12

4e dag 13

4e dag 14

4e dag 15

4e dag 16

4e dag 17

4e dag 18

4e dag 19

4e dag 20

4e dag 21

4e dag 22