Op zondag 25 juni hebben we de 4e wedstrijd uit de jeugdcompetitie gevist op de mooie plas van Overgooi. Er zouden vandaag 32 kinderen komen dus de vrijwilligers waren al vroeg paraat om alles voor de deelnemers klaar te zetten. Het zou een warme dag worden dus er werden enkele beschermende maatregelen getroffen: een korte drinkpauze voor iedere groep en einde wedstrijd een half uurtje eerder.

De eerste deelnemers arriveerden al snel en klokslag 9 uur was het deelnemersveld compleet. Alle kinderen werden snel naar een stek gestuurd en binnen no-time zat iedereen met een hengel in de hand …… en met vis. Er werd eigenlijk direct al gevangen, hoe leuk is dat?

Allemaal visjes van rond de 13 centimeter en af en toe een iets grotere (of een iets kleinere) maar allemaal werden ze snel na de vangst weer voorzichtig teruggezet. Handjes natmaken en de vis gedag zeggen, het is inmiddels al helemaal ingeburgerd en dat is mooi.

Opperste concentratie was er bij alle deelnemers en leuk dat de dames ook zo goed vertegenwoordigd zijn in Almere. Natuurlijk deden ze het net zo goed als de jongens want met een beetje hulp en een beetje scherpte kan iedereen heel eenvoudig een visje vangen. De één altijd wat meer dan de ander maar ook dát is vissen en een beetje geluk helpt altijd!

Om 10:15 uur eindigde de wedstrijd, de kinderen konden nog even lekker doorvissen en de vrijwilligers konden ondertussen de scores van de aan hun toevertrouwde kinderen optellen zodat de organisatie de totaalscore kon bepalen. Een fijn klusje met deze warmte maar ook nu is het weer gelukt.

Om 10:30 uur was het einde wedstrijd en terwijl de vrijwilligers de hengels opruimden verzamelden de kinderen zich voor de prijsuitreiking. We begonnen met het bekendmaken van de winnaar van de VANG5 fotowedstrijd. De drijvende kracht bij Sportvisserij MidWest Nederland (Wendy) achter deze campagne had het er moeilijk mee maar uiteindelijk koos zij voor de foto van Mayson: hij won de fotowedstrijd en kreeg van ons een mooie beach-padel set en nog een soort van knuffel gevuld met snoep, beschikbaar gesteld door ‘Smikky’ die deze actie wel kon waarderen. Alle overige inzenders kregen net als Mayson eveneens een aardigheidje, een mooi doosje met opschrift ‘bedankt’ en belangrijker, gevuld met snoep. Daarnaast nog een sjieke grijpstok en vuilniszakken, het kan niet op hahahaha. Maar top gedaan hoor, 8 deelnemende kinderen betekent minimaal 40 stuks afval opgeruimd. En het waren er nog meer zag ik, super!

Wisten jullie trouwens dat we deze VANG5 actie weer gaan herhalen? Je vindt alle informatie via deze link. Samen werken aan een schone waterkant, daar investeren we als vereniging graag wat in!

Daarna gingen we verder met de prijsuitreiking, overigens niet nadat we Max nog een doosje met visspulletjes cadeau hadden gedaan want hij was vandaag de deelnemer die het meeste gevangen had: maar liefst 17 vissen wist Max vandaag te vangen, super goed gedaan!!

Daarna kwam de uitreiking van de bokaal voor de vanger van de grootste vis van deze competitie aan bod, het was Myrthe die met een brasem van 49 centimeter op de allereerste wedstrijddag deze trofee dubbel en dwars verdiend had. Daarbij nog een mooie hengel, 2 tuigjes en een reserve setje onderlijntjes, jij kan voorlopig even voort.

En toen werd het spannend, de 3 beste deelnemers waren Sebastiaan, Max en Ruby. Om het nog even spannend te houden begonnen we met de 3e plaats, die was voor Sebastiaan met totaal 19 vissen met een totaallengte van 300 centimeter. Sebastiaan kreeg ook een bokaal, een hengel en wat reserve tuigjes. Goed gedaan en gefeliciteerd!!

En nu werd het pas helemaal spannend, was het Max of was het Ruby die er met de winst vandoor ging????

De 2 plaats in de competitie was voor Max, met een goede eindspurt vandaag kwam hij uit op totaal 24 vissen en een totale lengte van 310 centimeter waarmee hij Sebastiaan 10 centimeter voor bleef. Heel goed gedaan jongen, top! Maar nét niet genoeg voor de winst.

Want dat betekende dat de aller aller allerbeste Ruby was, zij is de jeugdkampioen 2023 van HSV Almere. Zij heeft net als Max totaal 24 vissen gevangen maar stak er met de totale lengte toch ruim bovenuit: 376 centimeter, super goed gedaan en een waardig kampioen!!

Inmiddels kan je de eindscore ook terugvinden op de website, klik maar even op deze link. Vervolgens natuurlijk nog even een formeel fotootje van onze toppers en daarna zat het erop. Wegens vakantie is het nu even rustig maar op woensdagmiddag en woensdagavond 19 juli zijn we op Toms Creek in Lelystad en kan je karpertjes komen vangen met de vaste stok of met de methodfeeder. De volgende ‘gewone’ jeugdvisdag is weer op zondag 30 juli, wederom op Overgooi.

Natuurlijk kan je meedoen, maar laat je het wel even weten via de mail zodat we kunnen zorgen voor genoeg spullen? En denk ook nog even om een VANG5 foto, je hebt al een beetje kunnen zien wat de bedoeling is dus ga die rommel langs de waterkant te lijf, plak de stickers, maak een leuke foto en mail hem naar ons. En misschien zetten we jou dan op 30 juli in het zonnetje!

Oh ja, na afloop was er vooriedereen nog een leuk strandbal tennissetje (of zoiets) en natuurlijk nog een zakje chips. Wij hopen dat jullie het leuk gevonden hebben, tot de volgende keer!

Deze jeugddagen zijn mede mogelijk gemaakt door onze vrijwilligers (hieronder in alfabetische volgorde) en onze sponsoren:

Andre
Bart
Daan
Dennis
Derk
Don
Harold
Jos
Lex
Marco vd W
Marco V
Mario
Marvin
Mohamed
Rody
Rogier
Ruud
Timmo
Wilco

Jullie zijn allemaal toppers!!!!!