Alweer de laatste wedstrijd van de jeugdcompetitie 2018. De winnaars van de competitie 2018 zijn bekend en we gaan nog een paar leuke dagen tegemoet dit jaar. Vandaag was in elk geval weer geslaagd met een goede vangst en een heerlijke dag. Vandaag hebben we gezien hoe jullie zelfstandig de hengel op- en aftuigen. Voorgaande wedstrijden stond alles voor jullie klaar zodat je na de gezamenlijk start direct kon beginnen aan de wedstrijd.

Vandaag was dit anders, alles wat je nodig had stond klaar maar in plaats van direct vissen moesten jullie eerst de hengel optuigen. Dit ging best goed met wat kleine tips en een beetje hulp waren jullie alweer snel aan het vissen. We zien wel dat het knopen van de lijn aan de hengel, het onthaken en het aanprikken van de maden nog altijd lastig is. Dit fijne werk vraagt vooral veel oefening en dat betekend dat je het gewoon vaak moet doen. Vandaag hebben we ook nog een bezoek gehad van een professionele fotograaf die speciaal voor ons een mooi filmpje heeft gemaakt met jullie in actie! Als je hem nog niet gezien hebt kun je hieronder nog eens rustig kijken.

Zoals in de inleiding aangekondigd was dit alweer de laatste wedstrijd van het seizoen. We hebben dit wedstrijd seizoen veel verbeterd aan jullie tuigjes, betere dobbers, kleinere haakjes, beter grondvoer en onderlijntjes waren erg belangrijk en dit heeft veel meer vis opgeleverd. Van klein tot groot alles is gevangen maar ten opzichte van vorig jaar is er per persoon bijna 3 keer zoveel gevangen! Vorig jaar een totale lengte van 2806 cm en dit jaar 7244 cm. Iedereen heeft super gevist! En het is tegelijk ook een VET compliment aan alle vrijwilligers voor de goede begeleiding en al het werk dat jullie stoppen in de voorbereiding van elke jeugddag!

Zaterdag 29 september sluiten we het wedstrijd seizoen af op Toms Creek. We gaan de ochtend lekker vissen op steur, meerval en misschien zelfs een karper. We sluiten de dag feestelijk af met de prijs uitreiking! Ook dit jaar worden de plaatsen 1 t/m 3 en de grootste vis beloond.

Voor nu een goede vangst en tot de volgende keer!

Groeten,
Jeugdcommissie HSV Almere