OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het was voor iedereen spannend: de eerste jeugddag van de nieuwe jeugdcommissie van HSV Ons Genoegen-Almere. En met ‘iedereen’ bedoel ik dan ook echt iedereen: kinderen, ouders, maar zeker ook de begeleiders. Kevin en Kenneth hadden het goed voorbereid: ze hadden een mooi zaaltje in het buurthuis, alle kinderen kregen een informatiemapje met wat info over vissen, voor ieder kind was er een volledig gevulde viskoffer en ook nog een tasje met wat kleinigheidjes. Zelfs aan de catering (drinken en chips) was gedacht en er waren schitterende emmers geregeld om de dobbers uit te kunnen loden. Nu de uitvoering nog, maar gelukkig hoefden ze dat niet alleen te doen: Rob, Marco, Joyce, Jos en Mario waren aanwezig om te helpen.

J1

Misschien was het zaaltje wel iets te klein, maar aangezien de opkomst van kinderen de vorige jaren een stuk minder was leek dit ons in eerste instantie wel voldoende. Nu weten we beter: als je er voldoende energie insteekt blijkt vissen nog steeds te leven onder de hedendaagse jeugd, wij vinden het geweldig. En eigenlijk was het best wel gezellig zo.

j2

De kinderen waren er allemaal, de meesten samen met nieuwsgierige ouders die ook graag wilden weten wat er zoal zou gaan gebeuren. Na een kort welkomstwoordje en nadat even uitgelegd was wat er zoal ik het koffertje zat kon er daadwerkelijk gestart worden met de opdracht van vandaag: het maken van een tuigje. En het ging fantastisch: iedereen droeg een steentje bij waarbij we vooral de ouders niet mogen vergeten, het was echt ontzettend leuk. Binnen de kortste keren waren de dobbers gemonteerd en kwam het lastigste gedeelte: een haakje aanknopen. Met behulp van een ‘oogje’ uit de bouwmarkt en een stuk nylon touw kon de knoop geoefend worden voordat er een echt haakje werd aangeknoopt. Het was verbazingwekkend hoe snel de kinderen dit oppakten, in no-time zaten de haakjes erop en kwamen we bij de volgende stap: het uitloden van de dobbers.

j3

J4

j5

j6

De verwachtte kliederboel bleef uit, geconcentreerd werden de dobbers uitgelood en geheel volgens planning stonden we om 12:00 uur buiten om naar de visplek te wandelen.

j7

Aangekomen op de visplek werden de hengels uitgeschoven, de tuigjes bevestigd en de haakjes beaasd. Maden pakken was geen enkele probleem voor de kinderen en al snel werden de eerste visjes gevangen. Voorzichtig het haakje eruit en in de emmer maar. Uiteraard werd op de ene plek wat beter gevangen dan op de andere, iedereen ving zijn of haar visje op 1 deelnemer na. Dit was ons in alle hectiek ontschoten maar de eerstvolgende keer maken we dat zeker goed!

Al snel was het 13:30 uur en zat de jeugddag er alweer op, de tijd vliegt als je het naar je zin hebt. Wij kijken terug op een bijzonder geslaagde dag en we hebben inmiddels begrepen dat dit voor de kinderen (en ouders)  ook zo was. 11 mei staat de volgende dag op de agenda, wij kijken er alweer naar uit. Hieronder nog een uitgebreid fotoverslag, op naar 11 mei!!

j8

j9

j10

j11

j12

j13

j14

j15

j16