23-7-2016 22-34-27

De beslissing is gevallen, de officiële uitslag van het 22e EK Zoetwatervissen in Almere is bekend. Wales heeft verrassend het goud gepakt, gevolgd door Engeland (zilver) en Hongarije (brons). ‘Individueel’ werd de Hongaar Walter Tamás Europees kampioen. Sviatoshchyk Yauhen van Wit-Rusland eindigde als tweede, gevolgd door nummer drie Adell Kent (Zweden). Nederland werd teleurstellend 11e in het landenklassement. Beste Nederlander individueel is Dieter Friederichs met een 35e plek. Helaas heeft de Nederlandse ploeg bij dit EK in eigen land – de Lage Vaart in Almere vormde het decor – dus geen aanspraak kunnen maken op een podiumplek; noch als ploeg, noch individueel.

winnaars-ek-2016-individueel_84761
De Hongaar Walter Tamás (Europees kampioen), Sviatoshchyk Yauhen van Wit-Rusland (2e plaats) en de nummer 3 Adell Kent (Zweden).

winnaars-landenteam-ek-2016_84762
Prijswinnaars Landenteams: vlnr. Engeland, Wales en Hongarije

Geslaagd evenement
Ondanks de wat teleurstellende elfde plek voor de Oranje equipe kan worden teruggekeken op een zeer geslaagd evenement dat in goede sfeer en zonder problemen is verlopen. Speciale dank gaat uit naar alle vrijwilligers die de afgelopen week hebben bijgedragen aan dit vlekkeloos verlopen Europees Kampioenschap.

Klik hier voor de einduitslag Landen
Klik hier voor de einduitslag Inidvidueel
Klik hier voor de daguitslag Landen
Klik hier voor de daguitslag Individueel
Klik hier voor de daguitslag per sector

Bron: Sportvisserij Nederland