Overal waar de PvdD in coalities opduikt keert zij zich tegen de hengelsport en regeert de leugen! Sportvissers in Amersfoort mogen vanaf het nieuwe jaar geen weerhaken meer gebruiken, dat is de gemeente Amersfoort overeengekomen met de lokale hengelsportvereniging die zo’n drieduizend leden telt.

Dat klinkt natuurlijk allemaal erg mooi, maar vooral met betrekking tot die weerhaken is het te gek voor woorden dat een gemeente een huurovereenkomst opleukt met de partij ideologie van coalitiegenoot PvdD. Op de website van de PvdD waar dit ‘succes’ gevierd wordt  lees je ook weer dat vaststaat (echt?) dat vissen pijn en stress kunnen ervaren en zoals altijd staat de onderbouwing van dit standpunt er weer niet bij. Zou het dan misschien toch iets minder ‘vaststaan’ dan de PvdD iedereen wil laten geloven? Het bekende riedeltje over ‘bewezen’ pijn e.d. wat ze, zeker ook in Almere, graag afdraaien kennen we ondertussen wel (zie b.v. de berichtjes van 10 oktober) maar een feitelijke onderbouwing ontbreekt steevast en blijkbaar gaat de Amersfoortse politiek daar zonder enige kritische kanttekening of wederhoor in mee.

Of je het wél of niet met het standpunt eens bent laten we in het midden, wel zijn wij wat weerhaakjes betreft van mening dat het verwijderen hiervan bij (grote) dreggen vissenwelzijn ten goede komt. Daar ligt een verantwoordelijkheid voor HSV’en (ook Federaties en Sportvisserij Nederland zouden daar een grotere rol in kunnen spelen) en daarvoor hebben wij in Almere de PvdD in ieder geval niet nodig. Sterker nog, HSV Almere vervult hierin in samenwerking met Sportvisserij MidWest Nederland allang een voortrekkersrol. Wij kiezen namelijk liever voor bewustwording en reguleren i.p.v. iets klakkeloos te verbieden.

Dat een politieke partij dergelijke zaken met niet onderbouwde en zelfs valse voorwendselen wil (en blijkbaar kán) afdwingen is ridicuul, wij rekenen erop dat de Almeerse politiek hier verstandiger naar kan kijken en anders hebben we in Nederland gelukkig zeer bekwame rechters.