Nieuw jaar nieuwe kansen: op woensdagmiddag 10 april was het de 2e kans voor bewoners van woonzorgcentrum Castovalva om, net als vorig jaar, weer met een select groepje liefhebbers een paar uurtjes lekker te gaan vissen. Een buitenkansje: even lekker buiten, even weer die herinneringen van vroeger opsnuiven, even weer die spannende relatie met de dobber: was het een aanbeet of was het de wind?

“Vissen met Derk” voorziet in die behoefte, samen met een mooie club vrijwilligers had Derk wederom een vismiddag op poten gezet om dit allemaal weer waar te kunnen maken. De vrijwilligers arriveerden al om 13:00 uur zodat ze voldoende tijd hadden om één en ander voor te bereiden.

De hengels werden opgetuigd en afgesteld en de rijplaten werden geplaatst zodat de gasten (allen zijn afhankelijk van een rolstoel) veilig aan de waterkant konden komen. De gekozen plek zou een Eldorado voor mindervalide sportvissers kunnen zijn maar helaas, een hellingbaan ontbreekt en de vraag is of de gemeente Almere (inclusief als zij wil zijn) met dit college bereid zal zijn om voor deze mensen in een behoefte te voorzien. Triest eigenlijk dat zoiets simpels een vraagstuk moet zijn maar gelukkig brachten de rijplaten wederom uitkomst.

De gasten arriveerden keurig op tijd en één voor één werden ze voorzichtig met mankracht naar beneden geholpen waarna ze hun plekje konden zoeken en de hengels te water konden. We hadden in ieder geval uitstekend weer, dat was mooi meegenomen. Iets minder wind had gekund maar het was droog en de zon scheen.

Her en der werden wat visjes gevangen maar het liep geen storm, waarschijnlijk omdat de watertemperatuur best nog wel laag is. Toch werden er her en der vissen gevangen, de scherpte zat er in ieder geval nog goed in. Er kwam zowaar ook nog een brasem van formaat uit, superleuk!

Ondertussen werden gasten, begeleiders en vrijwilligers voorzien van een drankje en een versnapering, het was allemaal weer prima voor elkaar. Leuk, die rechterfoto: een leeftijdsverschil van een jaar of 70 schat ik? Gaaf toch dat ook jeugdleden bereid zijn om een paar uurtjes te komen helpen?

En zoals altijd gaat de tijd snel als je het naar je zin hebt, het was bijzonder snel weer 16:00 uur en dus zat het er weer op. De hengels werden ingehaald en we verzamelden nog even voor een groepsfoto waarna de gasten om de beurt weer naar boven werden geholpen:

Filmpje 1: https://www.youtube.com/watch?v=ODonbXIdWUw

Filmpje 2: https://youtu.be/d6SHnN4HmvY

Daarna nog even een kort afscheid en toen zat het er weer op. Het was echt weer een topmiddag met enthousiaste gasten, begeleiders en vrijwilligers. Wederom uitstekend georganiseerd en zeker voor herhaling vatbaar.

Wilt u ook een keer een steentje bijdragen en een helpende hand toesteken? Stuur dan en berichtje naar vissenmetderk@hsvalmere.nl en laat het ons weten, wij nodigen u dan vrijblijvend uit op de eerstvolgende visdag.