Grappig. Wij dachten eigenlijk dat Sportvisserij Nederland (en federaties) doodziek werden van ons gezeur over inbrengen van viswater en die ene VISpas die iedere sportvisser wil, niets blijkt minder waar. Op de site van Sportvisserij Nederland staat onder het kopje ‘Algemene Ledenvergadering 2018’ (https://www.sportvisserijnederland.nl/over-ons/organisatie/alv-2018.html) via de link onderaan de pagina (PDF) te lezen dat er een wijziging van artikel 6 uit het Huishoudelijk Reglement op de agenda staat die inbrengen van viswater weer een stapje dichterbij brengt en het wel of niet inbrengen allemaal iets minder vrijblijvend maakt. Het beestje wordt niet bij naam genoemd, maar voor de kenner zal het duidelijk zijn dat vooral de gang van zaken rondom het zogenaamde ‘Groot Rotterdam’ dit bestuur een doorn in het oog is. Zij schrijft:

“Sommige hengelsportverenigingen wisselen nagenoeg niets landelijk uit (soms nog wel
grootschalig met buurverenigingen) en presenteren zich hier zelfs heel actief mee binnen en buiten
Nederland onder de titel ‘Bij ons koop je de grootste VISpas van Nederland’. Aldus zijn zij bezig te
profiteren van de goedwillende inzet van wel uitwisselende verenigingen.”

En inderdaad, zelf brengen ze bij ‘Groot Rotterdam’ niks in maar ze paaien wel steeds meer omliggende HSV’en om zich bij hún aan te sluiten en daarmee anderen uit te sluiten. En dat terwijl ze zelf wel vrolijk bij die andere HSV’en (onder andere bij ons) mogen vissen. Een stuitende (in onze ogen zelfs asociale) ontwikkeling, wij hebben hier eerder aandacht voor gevraagd maar blijkbaar dringt het nu bij SVN pas echt goed door.

Wat wij helaas nog wel missen is dat het bestuur van Sportvisserij Nederland blijkbaar liever nog even niet in de eigen keuken kijkt. Wij lezen namelijk niet dat zij van haar eigen bestuursleden het goede voorbeeld verwacht (eisen zou nog mooier zijn) en dat is jammer, deze houding komt haar geloofwaardigheid, wetende dat eigen bestuursleden in hun functie van HSV bestuurder hun viswater niet inbrengen, immers zeker niet ten goede. Maar wie weet komt ook dáár nog een keer beweging en kunnen we Flevoland binnenkort de meest gastvrije hengelsportprovincie van Nederland noemen. Voorlopig liggen die credits alleen nog bij HSV Lelystad/Dronten en onze vereniging.