Vrijwilligers van onze HSV hebben een gezellige hengelsportactiviteit begeleid tijdens het zomerfeest van buurtcentrum de Draaikolk in Waterwijk. Onze vereniging had via stichting De Schoor in Almere de vraag gekregen of zij op deze feestdag het vissen met senioren mogelijk zou willen maken. Uiteraard zijn wij op dit aanbod ingegaan en hebben wij via een nieuwsbrief een oproep gedaan voor vrijwilligers om ons hierbij te helpen. Het leuke was dat zich direct enkele vrijwilligers hiervoor hebben aangemeld, dank hiervoor.

Na een hartelijke ontvangst in het gezellige buurtcentrum werden de hengels opgetuigd op de steiger aan de Leeghwaterplas, direct achter het buurtcentrum, een ideale plek om een hengeltje uit te gooien. Lokvoer werd aangemaakt, dobbertjes werden afgesteld en de maden werden klaargezet.

Op de steiger werden enkele stoelen uit het buurthuis neergezet en al snel meldden zich de eerste geïnteresseerde vissers. Geen mannen maar alleen vrouwen, dat is tijdens de clubactiviteiten vaak anders!! Bovendien ook niet alleen de verwachte senioren maar vooral ook jongere buurtbewoners.

Onder leiding van Annie, de meest fanatieke sportvisser van het stel, werden de hengels vakkundig ingegooid. Met begeleiding en ondersteuning van onze vrijwilligers lukte het alle deelnemers om geregeld een visje te vangen. Niet de allergrootste, maar dat mocht de pret niet drukken. Onthaken was niet de favoriete hobby van de dames, de spartelende visjes werden daarom door de vrijwilligers vakkundig ontdaan van het haakje.

Tussendoor signaleerden we ook een jonge zwaan die alleen was en het duidelijk niet naar de zin had. Met lokvoer hielden we deze in de buurt waarna de gealarmeerde dames van de dierenambulance hem of haar makkelijk konden vangen om haar vervolgens voor onderzoek naar Dierenhospitaal Naarden te brengen. Hopelijk zien we die snel weer terug.

Het visfestijn trok veel bekijks. Buurtbewoners uit Waterwijk, medewerkers van het buurthuis en buurtsportcoaches hebben vol enthousiasme onze nieuwste generatie sportvissers aangemoedigd. Zo ontstond er een zeer gezellige sfeer op het Zomerfeest. Ondertussen werden de begeleiders verwend met de nodige koffie en koek en werden contacten voor de toekomst gelegd.

Het enthousiasme van Annie was zo groot en aanstekelijk dat aan het eind van de ochtend in overleg met de coördinator van het buurtcentrum is besloten een ‘eigen visclubje’ op te richten. Uiteraard gaan wij dit initiatief als HSV ondersteunen. Ons motto is niet voor niets ‘hengelsport met en voor elkaar’.

Ook met De Schoor zijn afspraken gemaakt om hengelsportactiviteiten in de toekomst te ondersteunen. Kortom een geslaagde ochtend die wat ons betreft een vervolg krijgt.