Wie de jeugd heeft, die heeft de toekomst. We kennen deze uitdrukking allemaal, maar hoe krijgen we de jeugd achter de spelcomputer vandaan naar de waterkant? Een lastige vraag waarbij we in ieder geval 1 drempel kunnen wegnemen: de kosten van een JeugdVISpas. Hoewel deze kosten op jaarbasis bij onze vereniging slechts 7 euro bedragen blijft dat toch een drempel voor ouders wiens kinderen heel af en toe in het slootje voor het huis een hengeltje willen uitwerpen.

Nou zien wij er geen enkel belang in om deze kinderen aan te spreken over een VISpas, feit is wel dat deze kinderen voor ons op geen enkele manier benaderbaar zijn voor bijvoorbeeld onze jeugddagen en dát willen wij graag veranderen. Daarom gaan wij vanaf 01-01-2019 een gratis visvergunning uitgeven voor jeugdigen die op 1 januari 2019 nog 13 jaar of jonger zijn. Deze visvergunning is gratis en heeft slechts enkele beperkingen:

  • Je mag alleen vissen op verenigingswater van de vereniging (ál het water binnen Almere, behalve de Hoge en de Lage Vaart;
  • Je mag alleen overdag vissen met 1 hengel;
  • Je mag alleen deze aassoorten gebruiken: Brood, maden, wormen, deeg en mais.

Daarnaast is het natuurlijk verboden om vislijn en ander afval achter te laten en moet je de gevangen vis direct onbeschadigd in hetzelfde water terugzetten. Vanaf 1 januari kan je de jeugdvergunning eenvoudig downloaden via onze website, je krijgt dan een PDF in de mailbox die je kan uitprinten en wat de uiteindelijke vergunning is die je bij je moet hebben.

Wil je liever toch met andere aassoorten vissen, of misschien met 2 hengels of juist wel op de Hoge of de Lage Vaart, dan kan je gewoon een JeugdVISpas aanschaffen voor de gebruikelijke 7 euro. Dat is exclusief 5 euro administratiekosten die je bij verlengen middels een machtiging overigens niet hoeft te betalen.

Vissen zonder JeugdVISpas onder begeleiding kan ook: check daarvoor deze link.