Forelvissen op Toms Creek. In de voorgaande 4 jaren bleek dat al een populaire bezigheid voor veel van onze leden vandaar dat wij ook dit jaar, weliswaar op de valreep, nog een vijver wilden afhuren. De animo bleek echter groter dan gedacht, en uiteindelijk hebben we met 38 inschrijvingen 3 vijvers kunnen afhuren. Ontzettend leuk dit!! Op iedere vijver werden per deelnemer 1 zalmforel en 3 gewone forellen uitgezet, er zou dus voor iedereen wel een visje te vangen moeten zijn. Geduldig lagen ze al op ons te wachten ……..

De weersvoorspellingen waren voor deze dag echt bar en boos, ik vroeg mij af hoeveel liefhebbers er uiteindelijk daadwerkelijk zouden verschijnen maar dat bleken er toch maar liefst 33 te zijn, een zeer mooie opkomst. En niet alleen grote kerels he, ook de ietwat ouderen, de jeugd en de dames waren prima vertegenwoordigd.

We begonnen met een groepsfoto (helaas was nog niet iedereen aanwezig, dat moet beter haha) wat natuurlijk altijd even de nodige organisatie behoeft maar uiteindelijk stond iedereen er dan keurig op. Leuk, dat houden we erin, daarna kon iedereen naar de vijver waarop hij of zij ingedeeld was.

Dat verliep allemaal soepeltjes en binnen no time was iedereen aan het vissen. En nadat de eerste lading vis was losgelaten ging het prima met de vangsten. Leuk trouwens dat ik de meesten van jullie inmiddels al begin te kennen, en vooral ook leuk dat je altijd wel weer nieuwe gezichten ziet verschijnen. Een uitstekende ontwikkeling voor de vereniging want hoe meer animo, zeker ook van ‘onbekenden’, hoe leuker wij het vinden. En zitten we vol? Dan de week daarna gewoon weer, iedereen die lid is bij ons moet immers de kans krijgen om mee te doen.

We hadden ook een paar speciaal genodigden, enkele heren van de “BellyBoat Maniacs” die geen lid waren mochten toch meevissen als dank voor hun inspanningen op de roofvisdag van oktober. Op dit gebied hebben we grote plannen voor 2019, reden temeer om de heren ‘erbij’ te houden. Nee hoor, dat laatste is een dolletje, jullie inspanning van oktober was al meer dan top!!

Wat ook leuk is, is dat er dan iemand rondloopt die niet meedoet maar wel erg bedreven in deze visserij is en dan de moeite neemt om degenen bij wie het nog net even niet lukt op gang te helpen. Jammer dat je nou net niet zichtbaar bent op de foto hieronder, maar wat kan de onderlinge relatie tussen sportvissers toch mooi zijn. Heerlijk!!

Maar goed, ook aan alles wat leuk is komt een eind, en nadat de bel om 12:30 uur ging zat het er weer op. Met het weer viel het uiteindelijk zoals verwacht weer mee dus ik denk dat iedereen wel tevreden weer naar huis ging. Volgend jaar weer uiteraard, en hopelijk zie ik jullie dan allemaal weer terug.

Jos.