Een journalist van Nieuwsuur (NPO 2, geen lokaal omroepje dus) die zich laat informeren door de lokale fractie van de PvdD en vervolgens aan 1 miljoen Nederlanders (771.000 op primetime) meedeelt dat de Almeerse fractie het sportvissen in Almere heeft verboden. De leugen regeert weer in de Almeerse gemeentepolitiek, het houdt niet op.

Vervolgens zien we dan de fractievoorzitter van de PvdD die het glimlachend aanhoort en het ook (willens en wetens?) gewoon zo laat. Is dat de manier waarop tegenwoordig (lokale) politiek wordt bedreven? Miljoenen Nederlanders vals voorlichten om zichzelf op de borst te kunnen kloppen maar vooral ook om stemming bij de achterban te kweken?

Kijk en huiver ……….
.

 

Rectificatieverzoek Nieuwsuur

Uiteraard hebben wij ook Nieuwsuur (een gerenommeerd nieuwsprogramma zou je denken) gevraagd om dit bericht te rectificeren, wordt vervolgd.

Geachte,

In uw uitzending van vrijdag 3 november heeft u Esther Ouwehand van de PvdD op bezoek gehad. U heeft voor het oog van ongeveer 1 miljoen kijkers in de inleiding wat resultaten van de lokale fracties van de PvdD gepresenteerd, wij focussen even op degene die ons direct en hard raakt:

“de Almeerse fractie heeft bewerkstelligt dat sportvissen in Almere verboden is”.

Daar is geen enkele sprake van en het verbaast ons ten zeerste dat de redactie van Nieuwsuur degelijke informatie blijkbaar klakkeloos overneemt en duidelijk niet aan factchecking doet. Wij verzoeken u daarom om deze onjuiste berichtgeving te rectificeren en wij vernemen graag, er vanuit gaande dat u het vervelend vindt dat u aantoonbaar onjuiste informatie heeft verstrekt, wanneer u dat gaat doen.

M.v.g. namens het bestuur,

Jos Holla
Secretaris HSV Almere

.

De reactie van Nieuwsuur:

Geachte heer Holla,

Dank voor uw reactie op onze uitzending met lijsttrekker Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren.
In antwoord daarop kan ik u het volgende vertellen. In de uitzending werd een aantal zaken opgesomd en over het sportvissen het volgende gezegd: ‘In de gemeenten Arnhem, Den Haag, Amersfoort en Almere is sportvissen verboden.’

Dat was 2 woordjes te kort door de bocht. Het had moeten zijn ‘wordt ontmoedigd of is verboden.’ In bijvoorbeeld Arnhem is een verbod afgesproken, in Almere wordt het ontmoedigd. In een live uitzending gebeurt dit helaas af en toe, dat is zeker geen onwil of het bewust weglaten van woorden.