Bijna 20.000 euro heeft hij gekost maar dan hadden we ook wel wat: een mooie goed doordachte visplaats voor mindervaliden voorzien van parkeerplaatsen, zo geheten biggenruggen en een stevige railing aan de waterkant. Een 2 tal verkeersborden t.b.v. de mindervaliden parkeerplek en een mooi bord waarop te lezen is wat het is en waarvoor het bedoeld is.

‘laden en lossen’ staat daar niet bij, en toch ………. We werden er door leden op geattendeerd dat er van-alles-waar-je-niet-op-zit-te-wachten gaande was en dat er het ‘één en ander gelost was, dus tijd om even een kijkje te nemen. De BOA van MidWest was niet bereikbaar dus zijn we snel zelf ter plaatse gegaan.

Wat we aantroffen was stuitend, eigenlijk is de visplaats geheel geruïneerd. Steltonplaten zijn simpelweg onder een ongetwijfeld enorm gewicht gebroken en de biggenruggen, die we vorig jaar nog opnieuw ‘hufterproof’ hadden laten vastzetten bleken niet bestand tegen het huftergedrag wat zich aldaar heeft afgespeeld.

De speciaal voor ons ontworpen railing heeft, zoals de foto’s laten zien, ook de nodige krachten te verwerken gehad en is onherstelbaar beschadigd.

We hebben hierop de bouwer gevraagd een schaderapport op te maken en we hebben de gemeente geïnformeerd. De gemeente heeft de werkzaamheden direct stop laten zetten en stuurt eveneens een opzichter om de schade in kaart te brengen. Natuurlijk komt het weer goed, maar eigenlijk had dit natuurlijk nooit mogen gebeuren.

Pluspuntje: er staat nu wel een dixie. Helaas niet geschikt en vooral onbereikbaar voor de gebruikers van deze (voorheen zo) mooie visplaats.