Op een recente digitale bijeenkomst hebben de bij Sportvisserij MidWest Nederland aangesloten HSV’en positief gereageerd (volgens de nieuwsbrief van MidWest dan) op extra BOA inzet voor het federatiegebied. Meer controle-uren voor de ingehuurde BOA (27 per week) dus u begrijpt: houd de VISpas maar bij de hand in 2021. Wat gaat er in 2021 nu precies veranderen:

 

Huidige situatie: in de huidige situatie is er in onze regio 1 betaalde BOA á 19 uur per week en zijn er 6 vrijwillige BOA’s actief. Deze regio omvat nu nog Flevoland, Utrecht en een deel van Gelderland (HSV’en die onder MidWest vallen).

Nieuwe situatie: in de nieuwe situatie worden de uren van de betaalde BOA uitgebreid naar 27 uur per week en de regio wordt ingekrompen tot Flevoland, een deel van Gelderland en Amsterdam. Meer uren dus voor een kleiner gebied, daarnaast krijgt hij een lease-auto ter beschikking waarmee hij als BOA goed herkenbaar is. Over het aantal vrijwillige BOA’s voor onze regio hebben wij (nog) geen info.

Uiteraard zijn wij dan wel weer benieuwd naar inzet en resultaat van de afgelopen jaren, we hebben een overzicht over 2019 inmiddels opgevraagd en zullen dat na ontvangst publiceren.