De titel van dit bericht zegt het eigenlijk al, óók in 2021 ontvangen we graag weer foto’s van gevangen projectspiegels (en edelschubs) zodat we kunnen zien hoe het met ze gaat en, wanneer het een exemplaar van een oudere uitzetting betreft, om weer een adoptieouder gelukkig te kunnen maken.

Wel is inmiddels duidelijk dat veel vissers hun vangst niet meer melden en helemaal onbegrijpelijk is dat zeker niet. Daarom is het net als afgelopen jaar weer mogelijk om vangsten anoniem te melden, wij plaatsen dan alleen een foto van de gevangen vis zodat een ieder in ieder geval kan zien hoe het met ze gaat. Gelukkig hebben we al wat meldingen binnen, je vindt ze via deze link.

Een gevangen vis terugzoeken is soms een makkie, maar soms ook een hels karwei waarbij dan uiteindelijk helaas toch niet met zekerheid vast komt te staan of we nou de juiste vis hebben of niet. Dat komt dan vooral door de kwaliteit van de aangeboden foto’s, je kan ons daarbij eenvoudig helpen. Maak vooral een leuke man/vis foto, maar maak voor de herkenning ook nog even een close-up van de staartwortel zoals je op de foto onderaan dit artikel kunt zien. Met dergelijke foto’s is het terugzoeken van jouw vis echt een fluitje van een cent. En als je de vis dan ook nog even wilt wegen zou dat helemaal mooi zijn, wij zouden je dan ook willen vragen: “doe je best, óók in 2021”!