Ons viswater in Almere: het is veel, het is mooi, maar soms wordt het allemaal iets te mooi en groeien zowel de oever als het water zelf dicht met riet en waterplanten. Lastig voor de sportvisser en een enorme kostenpost voor de gemeente om alles open en netjes te houden. Een té grote kostenpost, er worden daarom door de gemeente keuzes gemaakt die voor de sportvisser niet altijd even begrijpelijk zijn. Hier zouden wij graag invloed op willen krijgen door een aantal gedeeltes die voor de hengelsport geschikt zijn extra te laten onderhouden, terwijl dat bij andere gedeeltes dan misschien iets minder kan.

Het bestuur wil hierin graag, samen met u, een rol pakken. Bent u bereid om 4x per jaar even een kort vragenlijstje in te vullen over het viswater bij u in de buurt? Een kleine moeite, een enorm groot plezier en hoe meer vrijwilligers, hoe beter de input en hoe groter de kans om invloed uit te kunnen oefenen.

Wat verwachten wij van u?
8x per jaar (in maart t/m oktober) sturen wij u een mail of u van het door u gekozen gebied 2 foto’s kunt mailen, 1x per jaar (tussentijds aanscherpen kan altijd natuurlijk) hebben wij enkele vragen:

Wordt er op uw beheersgebied veel gevist? ja/nee
Is er veel plantengroei op de oever? ja/nee
Is vissen hierdoor redelijkerwijs nog mogelijk? ja/nee
Is er veel plantengroei in het water? ja/nee
Is vissen redelijkerwijs nog mogelijk ja/nee
Zijn er activiteiten m.b.t. beheer (zo ja, wanneer en welke) geweest? ja/nee
Zijn er andere zaken die het vissen op dit moment wel of niet aantrekkelijk maken? ……………….

U hoeft deze vragen alleen maar met ja of nee te beantwoorden (opmerkingen zijn altijd welkom uiteraard) en, indien mogelijk, 2 foto’s van uw beheer gedeelte mee te sturen. Meer werk is het echt niet maar meedoen is voor onze vereniging, zeker wanneer we veel hulp krijgen, van onschatbare waarde. Kunnen wij op u rekenen? In dat geval zien wij graag een berichtje van u tegemoet via bcwa@hsvalmere.nl met uw naam, leeftijd en het gebied wat u voor ons wilt monitoren. Bij voorbaat dank!!