Op zondag 16 mei heeft er op initiatief van onze HSV een grootscheepse hengelsportcontrole in Flevoland plaatsgevonden, uitgevoerd door de 3 federatieve BOA’s van MidWest, 2 stagiaires en enkele vrijwillige BOA’s. Helaas was het geen mooi visweer, maar desondanks zijn er In totaal toch nog 51 vissers gecontroleerd. De meesten hadden alles prima voor elkaar en dat is goed om te horen. Een enkeling had zijn zaakjes echter niet voor elkaar, hieronder de korte opsomming met geconstateerde missers en andere ‘wapenfeiten’:

1x proces verbaal voor vissen zonder VISpas;
1x proces verbaal voor een geparkeerde auto op een fietspad;
1x een waarschuwing voor derde hengel opgetuigd aan de kant;
1x een waarschuwing voor het in bezit hebben van een kapmes.

Daarnaast is er een kreeftenfuik aangetroffen en is er assistentie verleend bij reebok te water, veroorzaakt door een loslopende hond. En tot slot is er een grote vissterfte geconstateerd (een jaarlijks probleem) bij het gemaal Blocq van Kuffeler waar het bestuur nu wederom druk mee bezig is.

Al met al een mooi resultaat, vooral omdat gebleken is dat nagenoeg iedere sportvisser de regels netjes naleeft en dat een dergelijke actie ook nog eens positieve resultaten op andere vlakken met zich meebrengt. Wordt wat ons betreft zeker vervolgt.