Soms denk je dat je de lokale regelgeving helder op papier hebt staan maar vaak blijken er hierover toch hardnekkige misverstanden te blijven bestaan. We zetten de meest voorkomende onduidelijkheden nog even voor u op een rijtje. Wat nachtvissen betreft staan de zones binnen Almere ernstig onder druk wegens de aanleg van natuurvriendelijke oevers, de aanleg van de Floriade en de verplaatsing van de camping van het Weerwater naar Schateiland op de Noorderplassen. Uiteraard volgen wij deze ontwikkelingen met bijzondere aandacht.

1- Nachtvissen
Dit is op ons verenigingswater uitsluitend toegestaan op de aangewezen zones op Weerwater, Leeghwaterplas en Noorderplassen en uitsluitend voor leden van onze vereniging. Een nachtvispas van Sportvisserij Nederland is hier niet geldig. U vindt alle info via deze link.

2- De 3e hengel t.b.v. het vissen op karper
Dit is op ons verenigingswater uitsluitend toegestaan op Weerwater, Leeghwaterplas en Noorderplassen en uitsluitend voor leden van onze vereniging. Een 3e hengel toestemming van Sportvisserij Nederland is hier niet geldig. U vindt alle info via deze link.

3- Vissen met dood-aas
Indien er gevist wordt met dood aas mag er met maximaal 1 hengel gevist worden (dus geen witvishengeltje erbij) wanneer er gevist wordt op stadswater. Wat wij verstaan onder stadswater vindt u via deze link. U vindt alle info over het dood-aas vissen via deze link.  Let op: een opgetuigde hengel (roede, lijn en haak) in uw nabijheid op de oever geldt óók als 2 hengel. Voorkom problemen en haal de haak of haken er vanaf! Of berg hem op in een foedraal.

4- Het gebruik van dood-aas takels
Bij het gebruik van dergelijke takels moeten de vrijliggende weerhaken platgeknepen zijn. Alleen aan de haakpunt die in de aasvis zit mag een weerhaak aanwezig zijn. U vindt alle info over het dood-aas vissen via deze link.

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met bcwa@hsvalmere.nl

 

NB: zorg ervoor dat u altijd een werkende Visplanner App op uw telefoon heeft staan of dat u de Lijsten met viswateren bij u heeft. Er bereiken ons weer berichten dat aspirant agenten die nog een proces-verbaal voor milieu moeten inleveren hier erg druk mee zijn. Vervelend maar u bent gewaarschuwd.