Op dit moment is de 2e Schateilandbrug voor onbepaalde tijd buiten gebruik. De 2e Schateilandbrug is de zelfbedieningsbrug aan het Trekvogelpad, dit betekent dat boten hoger dan 2,80 meter tijdelijk de Noorderplassen niet op of af kunnen. Fietsers en wandelaars kunnen nog wel over de brug, bootjes onder de 2,80 meter kunnen er gewoon onderdoor.

De brug registreert op dit moment niet goed of er mensen op de brug zijn, op dit moment zoekt men naar de precieze oorzaak waarna het probleem zo snel mogelijk wordt verholpen. De verwachting is dat de brug op 1 april weer in gebruik wordt genomen maar dat is nog niet zeker. Wanneer dit niet gaat lukken worden wij weer geïnformeerd, ook wanneer de brug wel weer open kan horen we dat.

Heeft u de brug toch nodig? Wilt u voor de start van het vaarseizoen al wel met een boot hoger dan 2,80 meter van Noorderplassen af? Of moet u er juist op, bijvoorbeeld omdat de boot uit een haven naar uw woning komt? Stuur dan minimaal 1 week van tevoren een mail naar info@almere.nl met uw wens en contactgegevens.